Toamna de rit nou

“A venit, a venit toamna/ Acoperă-mi inima cu ceva…”? Asta s-o crezi tu, era valabilă în copilărie, când ne uitam pe geam să vedem toamna. Acum anotimpurile ne sunt servite cu telecomanda, în bloguri și în ziare.

“Cu umbra unui copac…”? Ai înnebunit, e groaznic, cod galben, roșu, epidemii și viroze, inundații, gripe! Doamne, măcar a trecut genocidul pistruilor de primăvară. Toamna înseamnă trenci nou, creme de protecție la vânt și beretă nouă, și, văi! Am uitat de ochelarii de soare toamnă-iarnă! Dragă, repede la mall sau la Milano! Nu vezi, scumpule, că Prada și Gucci-i ăștia s-au invechiit? Sunt din colecția de primăvară! Helaau, pisi, tocmai de astă-primăvară!
“Cri cri cri… nu credeam c-o să mai vii…”? Crizanteme toamna? asta-i o tâmpenie, dragaa, în ce secol trăiești? Avem și primăvara, injectate, din Olanda! Plus că nu-i suport pe aia care vin printre mașini, la intersecție, cu buchetele lor prăfuite. Cred că am alergie la crizanteme. Sun imediat la cabinet pentru o programare. Caz grav de crizantemofobie.
Și gladiolele. vrei să-mi distrugi sinusurile? Plus că e atât de țărănesc, tuu! Și gândacii…, nu mai supoort, leșin. Mișcă din piciorușele alea dezgustătoare, sunt purtători de microbi și boli. Antonio, copile, nu pune mâna pe ei! Vino să-ți dau imediat cu dezinfectant! Ce-i zgomotul asta infernal? Ciori? Dar să croncăne, domnule, în altă parte, că m-au căpiat de cap! D-aia plătesc eu o avere la psiholog și la cursurile de yoga, aromaterapie și masaj muzical? Să-mi croncăne ciorile în creier? Dacă vreau ciori și vrăbiuțe, ascult Buddha-bar, dragă.
Și pleacă cu busuiocul asta, că-mi piere pofta de spaghetti carbonara cu sos rocquefort. În definitiv, cine-i, dragă, Stănescu asta? Că nu l-am văzut niciodata invitat la Acces Direct. Nici la Capatos. Deci nu există!
E timpul să punem murături, să facem curățenie… E incredibil, toți sărăntocii fac provizii, de parcă dispar Mega Image-urile. Și spăla geamuri, fiindcă nu-și permit să-și schimbe penthouse-ul, cum facem noi, tuu!
Și mai e și melancolia asta groaznică de toamnă. Primăvara astenie, toamna melancolie. Nici nu mai suport să citesc articolul, că mă ia capul. mai bine mă uit doar la poze.
Off!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *