Hansel&Gretel-aniversare 10 ani

Nu puteam să am o zi mai frumoasă decât cea de ieri, de Ziua Copilului.
Școala „Hansel & Gretel” a aniversat zece ani de la înființare.Am ajuns în poiană, unde era așa de frumos aranjat totul!… Baloane în copaci, în jurul unui stejar mare, mese și taburete din buturugi, un foișor- scenă, poiana mare, in care se stătea pe pături, copiii alergau și se jucau, căteva rulote cu cafea, suc, clătite. Lume veselă, părinți copii și profesori, laolaltă, cu mic, cu mare.
Zona de pictat pe față, aglomerată pentru creat eroi. Serbări ale fiecărei clase, ateliere și joacă, socializare.
Bucurie. Comunitate.Despre bucuria mea, ce sa zic?… Faptul că am fost invitată a contat mult pentru mine. Am scris și câteva cuvinte pentru numărul aniversar al Revistei Scolii:
”Hansel și Gretel” este locul care va fi mereu o bucățică din sufletul meu.
Locul care m-a primit atunci când, revenită acasă după 19 ani, îmi căutam un loc în care să continui ce știam să fac cel mai bine.
Lucrasem la The British School of Kuwait timp de zece ani, la Catedra de Creative Arts, predând Design&Technology elevilor din Clasa Pregătitoare până la Clasa a V-a. Făcusem parte dintr-un sistem organizat ca un angrenaj cu roți dințate, în care fiecare rotiță are rolul ei.
Am intrat în Familia ”Hansel und Gretel” exact înainte de a se muta în casa cea nouă, cea în care locuiește și acum. A fost prilejul perfect să pun o amprentă la spațiul nou creat. Lucrasem într-un sistem multidisciplinar, în care trebuie avut în vedere că Educația este mult mai mult decât livrarea de cunoștințe curriculare și că este un triunghi ” școală-copil-familie”, Am avut colegi care m-au susținut, încurajat, ajutat, un management extrem de cooperant și receptiv. M-am simțit îndrăgită, respectată, valorizată. La rândul meu, am credința că am lăsat în urmă mult din experiența acumulată și că am pus niște zâmbete pe mulțe fețe. Chiar dacă activitatea mea nu este materie de curriculă în sistemul din România, sper că am reușit să o încadrez la mai mult decât o activitate de club sau hobby.
Învitația de a scrie aici, la aniversarea a zece ani este, pentru mine, o binecuvântare și o mândrie personală. Una pe care o s-o păstrez cu drag în portofoliul realizărilor mele personale.
Mulțumesc!
Succes!
Alles Gute zum Geburtstag!


Katarina, care este în poza pe care au ales-o pentru revistă, atașată paragrafului meu, acum este în clasa a zecea la Valdorf iar ieri era voluntar, împreună cu câțiva colegi și prieteni. Clara, sora ei, plecase acasă să se pregătească pentru banchetul de astăzi, tot de la Valdorf.Toți profesorii erau cu tricouri identice. Eu am primit insignă ”Teacher” și am fost tare mândră.Mulți dintre cei de acolo nu mă cunoșteau, fiindcă am plecat de cinci ani (ceea ce este foarte mult, în anii de grădiniță și șscoală primară), dar au fost tare prietenoși, văzând cu cât drag am fost întâmpinată de Frau Rubel, Frau Sava și Frau Oana, apoi au văzut că aveam badge Teacher, plus că eu sunt și simpatică și veselă ;D

Cu o mână de oameni am depănat amintiri.S-a a dat drumul la baloane, toți la numărătoare 1-10. S-a făcut foc de tabără.


S-a dansat. S-a transpirat. S-a plâns la plecare, că mai voiaaau.
Când copiii pleacă triști de la o petrecere, înseamnă că a fost bine bine! Înseamnă că nu voiau să se termine.

Obosiți, dar cu bucuria în ochi, dragii profesori, care erau acolo de dimineață, și-au împărțit florile, astfel încât toată lumea să aibă flori. Am plecat și eu cu flori.
Și cu un minunat set pentru scris.Și cu inima plină de bucurie și de recunoștință.

8 Comments

Add Yours
  • 7
   ofelia

   Da, chiar știu să prețuiască, oamenii ăstia, și ce bine ar fi ca asta să se întâmple mai des, dacă nu peste tot!…

   • 8
    Maria

    Cred că încet-încet oamenii încep să înțeleagă importanța lucrului în echipă și a prețuirii autentice a celor cu care lucrezi. Dar da, ia timp … Cu cât mai multe astfel de reacții împărtășite public, cu atât mai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *