SALEurile de vară

SALE. Sale everywhere. Cum zic eu, au venit saleurile ?
Cum cumpăram în sales, perioada aceea în care vitrinele, cu procentele de reducere scrise gigant, ne trag în interiorul magazinelor? Când am vrea să plecăm acasă cu mormane de lucruri, pentru că acum costă DOAR atât…

Așa cum v-ați obișnuit deja, eu nu spun ce trebuie să faceți, spun cum fac eu. După multe cumpărături haotice și compulsive, după multe haine care au rămas cu eticheta, fără a fi fost îmbrăcate vreodată, am început să devin ceea ce acum consider a fi un „smart shopper”.

Cumpăr lucruri pe care le-aș fi vrut atunci când erau la prețul inițial. Sau pe care le-am cumpărat pentru că mi-au plăcut, mi le-am dorit, dar, la o analiză financiară atentă, le-am returnat. Sau care nu au fost în magazin, știind fiind faptul că în perioada reducerilor, colecțiile se amestecă, e ca un fel de clearance.

Cumpar piese pe care le „vânam”, de bază, din cele pe care le port mult timp și de multe ori.
Spre final de reduceri, atunci când rămân căteva lucruri, răzlețe, în măsuri random, mai cumpăr câte un tricou cu care să stau prin casă.

Perioada saleurilor este una bună și pentru achiziționarea unor cadouri. Țoți avem familie, prieteni, fini, cumetri, etc.. Eu așa fac. Dacă văd un obiect și mă duce gândul la cineva drag, cumpăr și găsesc și prilejul să/-mi fac o bucurie. Prilejul poate fi și nicioocazie ?

Sunt magazine la care se poate plăti cu unele carduri, în rate fără dobândă, exact ca la magazinele care vând produse mari pentru casă. Musette, IlPasso sunt două dintre ele. ă
Dacă ceva vă place mult, luați, știți, o ocazie nu se ratează. Dacă așteptăm ca o piesă să se mai reducă, putem avea surpriza să nu o mai găsim.

Nu cumpărați la impuls. Faceți o tură de mall, mergeți la o cafea, abia apoi mai vedeți. La fel cum, atunci când cumpărați online, înainte de a da click pe comandă, vă mai gândiți o dată.

După ce ajungeți acasă, puneți-le pe umerașe și lăsați-le expuse vreo două zile. Timp în care vedeți (la rece) dacă mai aveți ceva asemănător, dacă o să purtați ce ați cumpărat, dacă, după ce trece entuziasmul din magazin, a rămas încântarea. Dacă nu, simplu: retur.
Nu țineți în dulapuri lucruri, spunându-vă: „lasă, că o să-i vină rândul”, sau „lasă, că văd eu ce fac cu ea”. Păstrați doar ce ați îmbrăca imediat, dacă ar fi posibil și ar fi împrejurarea optimă.

Cumpărăturile de pe magazinele online le fac după aceleași criterii.
Dacă este vorba de brands, a rămas valabil ce am spus de multe ori: clasic, timeless, investiție  ?

Aveți în vedere și faptul că, după ce se termină saleurile, multe dintre hainele astea se duc în outlet, unde vor fi și mai ieftine.

Am selectat poza asta, pentru că tot ce port este cumpărat fie din outlet, fie la reduceri, desigur, la intervale diferite, dar, atunci când căutam o poză pentru articol, mi-am dat seama că, de la ochelarii cumpărați în ofertă, pănă la pantifii cumpărați în saleuri și tot în rate, totul este achiziționat atunci când am prins o ocazie bună, în magazin, online sau outlet. (poza este de astăzi, fiindcă articolul este de dinainte de a trece de pe askofelia.com pe askofelia.ro și au disparut pozele de la materiale)

Cu speranța că poate fi util ce-am scris, enjoy your shopping tour, eu fug să-mi spăl vopseaua din păr ?

1 Comment

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *