Dana, clienta ofelicială

Să fi fost acum vreun an și jumătate, pe când mergeam la cafea la Jassyro și, întâlnind-o aproape zilnic pe Dana, am conchis că unele piese i s-ar potrivi ei perfect. Zis și făcut. Bucuria mare a fost să vedem cum Silviu, dar și prietenii, sesizau schimbarea și îi făceau complimente. Însă, mai presus de orice, simțeam că Dana se simte bine, că putea să-și desfășoare activitățile (de barista, de mamă de copil mic, de femeie tânără).
A urmat o nuntă în familie, la care i-am compus ținuta.

În timpul petrecerii mi-a scris un mesaj în care îmi spunea ce impact surprinzător a avut apariția ei. Rude și prieteni deopotrivă erau fascinați, iar Silviu mustăcea mândru 🙂


Pe parcursul zilelor, odată cu prietenia noastră, a crescut și gradul de încredere. Astfel încât ne sfătuiam ce să îmbrace pentru câte un eveniment. Evenimentele unui antreprenor sunt întâlnirile din țara cu alți antreprenori din domeniu, degustări, participări în calitate de speaker sau/ și de barista, acțiuni caritabile, acțiuni de promovare, invitat la televiziune.A mai urmat o nuntă în familie, cu o altă ținută spectaculoasă. Și cu feedback în privirile privitorilor și în complimente.
Într-o zi, sporovăind la o cafea, îmi spune: Ofelia, am constatat că, de la o vreme, cel mai bine mă simt atunci când mă îmbrac cu lucrurile și în combinațiile recomandate de tine. Știu că pot să lucrez, să mă mișc și să arăt bine. Crezi că poți să te ocupi și de partea de shopping pentru mine?
Click! Am purces la o vizită acasă. Bine, mai fusesem acasă la ea, dar acum am aterizat direct în dressing. Am văzut ce avem, ce păstrăm, ce donăm, ca să știm pe ce construim.
Și am pornit, încetișor, ca să nu dereglez financiar familia. Cu câte o piesă, apoi încă una, și tot așa. Piese accesibile și versatile, adecvate vârstei, spiritului, și, desigur, locului în care stă cel mai mult: cafeneaua. La shop sare cafea, așadar excludem năbuc la încălțăminte. Excludem și mâneci lungi și largi 😉
Atunci când construiești, ai în vedere totul. La fel faci și dacă e casă, și dacă e în casă. La fel faci și când pui în dulap. De fapt, începi cu omul. Cu beneficiarul. Îl analizezi și vorbești cu el. Așa cum fac și arhitecții. Și designerii de interioare. Și grădinarii. Și decoratorii. Și organizatorii de nunți și de alte evenimente.
Cu cât îl vezi și-l înțelegi mai bine, cu atât mai ușor este să construiești personalizat. Să știi cu ce să punctezi, ce să eviți. Toate astea cu un buget care să nu fie apăsător. Orice achiziție a unui articol trebuie să fie privită ca o investiție, nu ca o cheltuiala. Trebuie să-ți aducă beneficii. Să-ți fie bine, să te bucuri, să ai confort, siguranță, să proiectezi un stil care îți aparține, în care ești “tu”.

De mulți ani, având încredere în ușurința cu care combin lucruri, prietene îmi cer sfatul pentru câte o petrecere, de obicei. Am reușit ca de cele mai multe ori să fac cadouri potrivite, să asociez cu prietenii mei unele obiecte, pentru uz personal sau pentru casă.

Încă mai construim, eu și Dana. Și mă bucur atunci când îi duc câte o piesă cumpărată “la ochi”,iar Silviu este fascinat de cât de bine i se potrivește.
Un outfit este un ansamblu. Pieptănătura, machiajul, totul este parte din ansamblu. Până la parfum. Toate trebuie să se potrivească și cu tine și între ele.

Dana, mulțumesc pentru încredere!

Acum am putut să-mi scriu pe cartea de vizită “Personal Style Adviser” 🙂

Iar voi, dacă vreodată ați avut încredere în vreun sfat stilistic de-al meu sau în vreo idee, va aștept să mă ajutați să cresc 🙂

2 Comments

Add Yours
 1. 1
  Comania

  Vaiii ce cuvinte frumoase ai pus în articol! Eu sunt recunoscătoare pentru prietenia noastra, pentru ajutorul acordat, pentru zambet si pentru faptul ca mi-ai redat increderea in mine. Te îmbrățișez!

  • 2
   ofelia cozma

   Cand este vorba despre tine, ce fel de cuvinte, decat frumoase, as putea sa am, Dana draga?…
   Este o bucurie. Esti o bucurie. Eu multumesc <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *