Valentine’s Day

Poate sunt eu greșită. Ori poate mi se trage de la trăitul, douăzeci de ani, într-o țară în care majoritari erau expatriații din toate țările, de toate religiile și crezurile, de toate culorile pielii, din toate combinațiile de cetățenie, într-o familie. Asta mi-a oferit ocazia să aniversăm din toate culturile și obiceiurile câte ceva. Poate de aceea mă gândesc ce frumos este când oamenii se folosesc de orice prilej pentru a omagia ceva.

Valentines Day nu este numai despre amorezați, ci și despre a spune de ce-ți este drag un coleg; sau despre ce-i place mai mult unui copil la școală, sau la tine, sau la cei din jur. Este despre iubire în general și despre grijă, aceasta fiind, de fapt inclusă implicit in prima. Este despre a nu rata ocazia de a spune ceva frumos cuiva, aratandu-i aprecierea.

Am dat peste câteva poze, postate în ani mai vechi sau mai noi.
Carduri primite de la copii, semn că mă iubeau, în felul în care poți iubi un profesor. Bomboane, o cremă de mâini, gesturi mărunte care ne fac bine și ne bucură.Mi-am amintit cum umpleam școala cu flori din hărtie creponată sau tissue paper, ori foam, ori felt, pe care le făceam cu elevii pentru mama, o soră, un coleg, un profesor… Odată, un copil a spus că floarea lui „is for nanny”. Făceam târg cu flori și cu inimioare. Era frumos. Pure joy.


Am văzut astăzi o poză cu Barack Obama, împreună cu Michelle și cu fiicele lor, cu textul (aproximativ) „you’re my forever Valentines”.
Am si poză cu ultimul meu Valentine de la soțul meu, eram fericiți, în ciuda problemelor de tot felul. După o lună și o zi îl înmormântam. Dar am ales să zâmbesc și să port astăzi darul de Valentine.Este despre faptul că de cateva zile citesc, cu tendinta crescatoare azi, că NU trebuie să sărbătorim Valentines. Eu INIMIOARA FB pentru că mi-a adus oameni interesanți și grozavi.

Happy Valentine Day!

4 Comments

Add Yours
 1. 3
  Daniela

  Pe cand aveam si eu blog, scriam asa:

  …Valentine’s Day- ,,la noi”- a-,,nceput” cam odata cu lansarea melodiei celor de la Vank(actuala Vunk)- ,,Langa inima ta vine inima mea”…
  …erau anii aceia ,,nebuni” ai Pro-Tv- ului…anii acelor emisiuni nonconformiste…anii in care erau ,,in voga” Geanina Corondan…si fratii Enache…erau ani de ,,descoperiri” si entuziasm- de care-mi amintesc cu placere…
  …e foarte mult de-atunci…de cand- alaturi de un baietel de 5 ani- coloram o inima rosie- prima ,,noastra” felicitare de Valentine’s Day- pe care urma sa o puna in dulapiorul unei fetite- colega de gradinita!(!!!)
  …asa am ,,preluat” – cu mare entuziasm- aceasta noua sarbatoare -care -pentru noi- insemna sa decoram casa cu inimioare rosii ,sa cumparam- in fiecare an- noile modele de felicitari cu mesaje de dragoste si sa mancam bomboane de ciocolata!
  …si- chiar daca ,,adversarii” Valentine’s Day ,,bombane” ca ,,nu e sarbatoarea noastra”- pentru ca – vezi Doamne!-noi ,,avem Dragobetele”(nu zau! cat de ,,celebru ” e -ha-ha- ,,Dragobetele” care- in plus- mai si ,,suna ca dracu”(!))-eu sunt ,,fan Valentine’s Day”- fie si numai pentru faptul ca sunt innebunita dupa ursuletii de plus, dupa figurinele in forma de inima….dupa bomboanele de ciocolata si dupa trandafirii rosii-care- oricum- erau florile mele preferate…si- daca vreau- pot sa mai trec pe lista si vinul rosu si …filmele de dragoste…si- of course- melodiile de dragoste!
  …prin urmare- cred ca am ajuns cam la al 15-16-lea an de sarbatorit ,,Ziua Indragostitilor”- cu toata ,,recuzita” aferenta:am pus(din timp!) decoratiuni cu inimioare…mi-am cumparat(pe post de cadou!) un ceas cu oglinda care se ,,intregesc” intr-o inima sau in doua inimi(la alegere!)…CD-ul celor de la Directia 5- cu melodii care vor fi cantate in concertul special al formatiei,de pe 14 februarie…si- cu toate ca ma hotarasem sa renunt- de data aceasta- la ciocolata- datorita ,,exceselor” din perioadele anterioare- m-am razgandit- pana la urma- si am ,,repus-o in drepturi”!…
  …10…9…8…7…6…5…4…3…2…1…0!!!Let’s Party!
  HAPPY VALENTINE’S DAY!
  http://dana123.weblog.ro/
  DANA12322 februarie 2011 22:57

  • 4
   Ofelia

   Vai, Dana, acum am intrat nițel în blog să văd niște modificări și găsesc comentarii pe care nu le văzusem…
   Poate că e desuet să răspund la atâta distanță de eveniment, dar magia iubirii nu dispare în nici o zi din an.
   Party every day, cu sau fără ciocolată, mereu cu muzică <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *