”Sărbători cu stil”- la Liceul Miroslava

La Liceul Agricol „M. Kogălniceanu” din Miroslava ființează Clubul „Educat Chic”, un proiect educațional inițiat de Doamna Profesor Casiana Petrescu.

La Liceul Agricol „M. Kogălniceanu” din Miroslava ființează Clubul „Educat Chic”, un proiect educațional inițiat de Doamna Profesor Casiana Petrescu. Nu o să citez din obiectivele proiectului, ci o să spun că i-a dus pe celevi la teatru, îi învață maniere, cum să mănânce, cum să se comporte în diferite locuri publice, cum să socializeze, cum să se instruiască.
Eu am ajuns la copii printr-o abordare „in triunghi”. Casiana mi-a mărturisit că mă urmărea pe canalele de social media de mult timp, știa despre Aki, despre broșele de la sneakers și despre tot ce-am mai îndrugat eu pe acolo. Doar că mă pusese ea pe un piedestal, considerând că acolo sunt greu de abordat. Întâmplător, văzând colaborarea mea cu Asociația ROR, i-a spus Doamnei Roxana Oana Rotaru- președintele ROR, despre planurile și intențiile sale. Și uite-așa am pus la cale întâlnirea de pe 11 decembrie, când ne-am adunat la liceu.


Am încercat să le spun copiilor, care sunt din familii cu venituri modeste, cum să fie isteți cu banii pe care îi au, ce să cumpere, pe ce să nu cheltuiască bănuții pe care îi au, cum să se îmbrace frumos și adecvat, ce capcane consumeristice și stilistice să evite.
Le-am distribuit flyiere pe care să scrie o întrebare sau un gând care îi preocupă.

Le-am oferit semne de carte, care acum, de când am schimbat font-ul blogului, au fost și ele „asortate”. Am pregătit un cadou pentru „cea mai bună întrebare”.Surpriza mea mare a fost că erau mulți băieți în sală, în timp ce eu mă gândisem că vor fi unul-doi, într-o masă de fete 😀 Sincer, m-a bucurat muls să constat interesul crescut în rândul băieților.


Nu știu cum a zburat timpul. Nu mai știu tot ce le-am zis, că am vorbit despre multe lucruri. Deși erau după ore, au avut multă răbdare, eu îndrăznesc să sper că poate a fost și productiv dialogul :).
Întrebările lor au fost foarte interesante și scrise fără nici o greșeală, fapt peste măsură de îmbucurător. Bravo copiilor și profesorilor!
La final, cu toată graba, că se făcuse ora 16, am făcut câteva poze, am remarcat „the best dressed boy” și am oferit premiul meu.

Am primit un cadou tare frumos. Dulcețuri făcute de copii, din produse crescute și îngrijite de ei în ferma liceului.


Când s-o mai încălzi, vreau să merg la fermă și la muzeu. Mă autoinvit 🙂
Mulțumirile mele merg către copii, către Casiana, către Oana- Asociația ROR, către Daria Diaconiuc- care ne-a foat alături în demersul nostru, către Doamna Director Narcisa Cadis și către colegii care și-au rupt din timp și au stat cu noi la întrunire.


Subliniez, a câta oară? bucuria cu care merg la oameni care consideră că poate fi folositor ce am învățat și ce fac eu. Iar, atunci când oamenii ăștia sunt niște tineri, bucuria crește exponențial.
Simt că am rost.
Mulțumesc.
2 Comments

Add Yours
  1. 2
    Carla Maria Simion

    Chiar ai un rost, acela de a contribui la frumos, frumosul din noi și din jurul nostru! Nimic nu este întâmplător, Ofelia. Felicitări!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *