My București

Uneori, viața mă poartă la București pentru câteva zile. Pentru că am nevoie de mobilitate, să pot fi la pas de câteva obiective, cum ar fi Ateneul, Sala Palatului, TNB, Nottara, în fine, locuri prin care ajung sau altele pe unde am întâlniri, am căutat un loc convenabil, curat, care să aibă în preajmă ce am nevoie.


Așa am găsit studioul ăsta în Art District, la câteva uși de J’ai Bistrot, la picior de Black Habit, cafeaua speciality de dimineață, cu terasă cochetă și copii care îmi amintesc de cei de la Jassyro, cu un minimarket cu de toate, la picior de înghețata Velocita-yummm și pizza de peste drum- deliciu, aproape de Voila Bistrot, de Green Hours, dar și Catedrala Sf. Iosif, acolo unde adăstez și mă reculeg, ascultând orga, liturghia. Sau liniștea.

De aici, fie mă ia uberul sau mașina doamnei spre unde am vreun „dulap” de făcut, fie plec spre Calea Victoriei, care s-a animat mult de la o vreme. Sau mă duc în Cismigiu, sau la MȚR, ori pe străduțele de pe lângă Grădina Icoanei și mă opresc la Cărturești Verona, oricum, obișnuiesc să merg mult pe jos. Mai puțin tura asta, când a fost le-și-nă-tooooor de cald.

Studioul „meu” este într-un imobil vechi, așa cum e cam tot Sectorul1, dar are intrare direct din curtea interioară. Și are și o poieniță adorabilă, unde imi beau cafeaua. Și unde mă întâlnesc și cu vecinele, care ies la cafea și o țigară sau doar cu cățelușii la aer. Este liniștit, o oază în mijlocul forfotei din jur. Este simplu, dar amenajat cu grijă. Are cam tot ce ai nevoie într-o călătorie: mașină de cafea, plită cu un ochi, cuptor electric micuț, sandwich maker, prățitor pentru pâine, wi-fi, Netflix, fier de călcat, prosoape, prelungitor, chiar și mașină de spălat rufe.

Nu este chiar Primăverii sau Aviatorilor, dar este curat și Adina & Ionuț sunt niște gazde foarte grijulii. Și ai și câte un pisic în vizită, dacă vrei 🙂

Așa că îi recomand cu drag. Cozy Studio in Art District. AirBNB.


3 Comments

Add Yours
  1. 3
    Daria

    Mulțumesc, Ofelia! Felia asta de București, văzută cu ochii tăi, îmi trezește nostalgii. Ai vrut să-l găsești și s-a lăsat găsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *