Laura, „Revista de Barcelona” și eu

Pe Laura (Laura Cătălina Dragomir ) o iubesc. Mult. Laura ar trebui clonată, așa om bun este. Lumea nostră ar fi mult mai bună dacă am avea mai multe Laure. Este malformată congenital. Are zece inimi.
Iar, dacă social media are multe capcane și a adus fiecăruia dintre noi măcar o dezamăgire, în contrapartidă ne-a adus și niște bucurie. Laura este una dintre marile mele bucurii aflate cu ajutorul FB.

Și tot vorbind noi ba una, ba alta, într-o bună zi, văzând o poză de-a mea (în care integrasem un element din costumul popular intr-o ținută cosmopolită), mi-a propus să vorbim despre căteva lucruri.
La câtva timp, mi-a trimis un text urmat de niște întrebări. Nu știu deloc de unde mi-a rămas mie în cap găndul că, trecută fiind Ziua Națională, materialul va fi de Ziua Unirii sau de Ziua Iei ori cine știe la ce ocazie.

Șiiii, pe 27 decembrie, mai exact, mă întreabă Laura-mea dacă aș putea să îi trimit răspunsurile alea, că trebuie să închidă numărul de revistă.
Sincer, am intrat în fibrilații, fiindcă nu prea pot scrie la deadline, nu sunt genul care funcționează „last minute”, m-a luat panica :))
Exact ca pe vremuri, în sesiune, când aș fi făcut orice ca să nu mă apuc de învățat, acum am făcut curat, am călcat rufe, am mutat lucruri prin casă, parcă mi se părea că nu mi se leagă vorbele, după atâta timp de când nu am mai povestit despre mine în media.

Iar mai a doua zi, seara pe la ora zece, m-am pornit. A promise it’s a promise. Am scris compulsiv. Am scris cu Laura în cap. Ca și cum aș fi fost cu capul în poala ei. Am scris mult. Nu am recitit. Dacă aș fi recitit, m-am temut că aș fi avut ezităzi să apăs tasta „Enter”. Le la două noaptea, am dat „send email”.

Am rugat-o pe Laura într-un mesaj să taie ea la editare ce crede și să lase ce crede. Și să pună ea ce poză vrea.

Ieri am primit un mesaj: materialul este publicat. Mno, Laura-mea nu a scos nici un paragraf, nici un cuvânt. Este în patru părți, apărut în revista românilor din Barcelona, „Revista de Barcelona”, sau, pe scurt ”robarna”.
Am uitat să vă spun că Laura lucrează și la revistă și că trăieste în Barcelona. Și că face mai multe lucruri. Cel mai mult, iubește oamenii.

Pun mai jos linkul. Este în patru părți. Când îl deschideți, pe frontul revistei, apare rubrica „Actualități”, iar acolo, LadyO-Ofelia Cozma(1), apoi (2), (3) și (4). Ori , la cititre, o să vă apară săgeată și, „urmează”, ori „view more”, sigur vă descurcați, eu doar am specificat asta, ca să știți că este lung și sa ajungeți până la capăt.

Este cel mai lung, cel mai personal (de la interviul pentru emisiunea „Destine ca-n filme” din toamnă), dar și cel mai dureros interviu-povestire pe care l-am făcut.

Fiindcă Laura este în sufletul meu.

Iată link-ul, întegral, aici:
https://robarna.com/lady-o-ofelia-cozma/?fbclid=IwAR0o0H4C0o_UprprgtTQplqnnX06Wvfh0p2HD3OcB0lnOmy6kRNvXUBLCT8

Sau, dacă vă este mai ușoară lectura așa, fiecare parte separat, voila:
https://robarna.com/lady-o-ofelia-cozma/?fbclid=IwAR12X0bTddzeD3qianXlERdz3WXYmRft25hgpkxSCnoipYI9q5nC19B6a5s (partea întâi)
https://robarna.com/lady-o-ofelia-cozma-2/?fbclid=IwAR0Z6TooYMcYjb8PI1wrie06EeMMOYqQbDFFPVGjYpawpKzpB4_dE5agS4M (partea a doua)
https://robarna.com/lady-o-ofelia-cozma-3/?fbclid=IwAR1xsVESZDTXLWxf1ERpq1r255RFrDsWSIIBLLK1uYh051yVlGKxLB7IKSI (partea a treia)
https://robarna.com/lady-o-ofelia-cozma-4/?fbclid=IwAR0Z6TooYMcYjb8PI1wrie06EeMMOYqQbDFFPVGjYpawpKzpB4_dE5agS4M (partea a patra)
deși fiecare din ele vă trimite la anteriorul și la următorul 🙂

MULȚUMESC.
Ofelia 🙂
7 Comments

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *