Joacă

Într-o bună zi, una din alea rarissime, știiut fiind că îmi fac cumpărăturile casei online, prin Bringo, intr-o bună zi, zic, ieșită de la clinică și trebuind să-mi mișc picioarele timp de o oră, într-o bună zi, cum ziceam :D, intru în Auchan să-mi cumpăr vopsea pentru păr. Cum, necum, m-am înfipt în acuarelele alea pentru copii de școală primară. Cu gândul la toate vopselele acualeră, acrilice, pensoanele, rașchetele, paletele, chiclazurile, împachetate și depozitate, mi-am cumpărat un chit starter.
Vreo două zile am ales din multitudinea de idei din cap, ce să desenez.
Apoi m-am jucat. Cu mijloacele din dotare, atâta s-a putut :D.
Însă bucuria cu care mi-am amintit de anul ăla al copilăriei mele, cred că eram in clasa a cincea sau a șasea, când profesoara de Desen m-a încurajat și am avut, pe holul școlii, expoziție cu acuarele. Și cum, drept recompensă, în vara aia am plecat în tabără la Năvodari, cea mai râvnită tabără pentru un copil, pe care puțini părinți o puteau plăti (415 lei era o sumă imensă).

Și mi-am mai amintit și de săptâmâna în care, pe când eram la The British School of Kuwait, toti profesorii din Catedra de Art&Design, am pictat tablouri care au fost licitate pentru o acțiune de caritate. Am pe undeva poze de atunci. Doar de asta am dat acum, fusese pusă într-un folder în care am adunat oameni.

Charity Exhibition at The BSK. The opening

Si mi-am amintit de multele ore în care, împreună cu copiii, am pictat, desenat, colorat, făcut colaje din picturi și bucăți de hârtie, cartoane, șervețele. Sau paper mache. Sau colaje din materiale textile. Sau modelat, întâi în plastilină, mai apoi în clay. Sau pictat pietre. Sau măști. Sau zmeie. Tricouri. Farfurii. Castele. Rame foto. Pereți. Geamuri de ferestre. Și câte și mai câte…

Și cum, după ore, în liniștea atelierului, mă jucam. O să scormonesc prin folderele vechi, cu pozele făcute, pe ani școlari, pe clase, și o să le povestesc, chiar dacă o parte dintre voi le știți, de la vremea aceea, de pe la începuturile FB :).

Și mă gândesc să îmi cumpăr cele trebuincioase și, atunci când vreau să fug în lume de lume, să mă mai joc așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *