Bagaj-capsulă pentru o lună

Toată lumea călătorește. Eu o fac tot mai rar, de la o vreme. Însă mai mereu, până de curănd, am fost tot cu bagajele după mine. La cămin, la gazdă, în stagiatură, la soacră-mea, în Kuwait, în Romănia… Pănă acum câțiva ani, toată viața am avut lucruri în măcar două case. Pe când eram în Kuwait, veneam două luni de vară, doar cu o valiză. Și atunci reușeam să alcătuiesc bagajul astfel încât să pot face combinații multe, cu lucruri puține.
Uneori mă găndesc la faptul că, poate și de aceea mi-am format stilul ăsta, de a purta haine uni, în culori neutre, cu croieli simple. Și că, atunci cănd mă uit în jur, la lucrurile mele, cumva, toate seamănă ele între ele. Și cu mine 🙂

Acum am făcut un bagaj pentru o lună. Merg la căldură, așadar nu-mi trebuie haine groase, ci ca de vară de-a noastră.
1. Am ales culorile. Negru (desigur :D), olive, alb-off white. Și un element rose prăfuit, care merge alăturat celorlalte. A, și o bluză-rochie bleumarin (și o eșarfă uni, aceeași culoare). Culori temperate, care se potrivesc între ele, în orice alăturare.
2. -Două fuste. Olive și maro-rose-prafuit. A, a treia fustă este, de fapt, fusta-pantalon neagră, cu care o să mă îmbrac pe drum. Care merge, la rândul ei, cu cizmele din picioare, cele din neopren, care apar în sute de poze 😀 . Că la întoarcere zăbovesc prin București și poate să fie și zăpadă, și brumă.
-Două bluze (olive și alb)
-Doi pantaloni. Nergu și pătrățele kaki, cream, negru, bleumarin.
-Două rochii, care merg și singure, și ca bluze, la cele două fuste. Olive și bleumarin.
-Două tricouri albe
-Două tricouri negre (unul are înscris olive-alb)
-Două jachete. Sacou negru și blazer kaki.
-Două perechi de încălțări. Sneakers cream și balerini negri. A treia pereche sunt papuci off-white cu bordaj negru, care sunt și papuci de casă, deci nu se pun la număr, deși o să-i scot și la oraș.
-Două genți. Una de umăr și rucsac. Olive amândouă. Borseta neagră nu se socotește 😉
-Două curele. Cea ferragamo 2in1, negru-offwhite, cea burrbery grej-negru și oleacă de grena , Amăndouă vechi de douăzeci de ani, timeless.
-Două șaluri
-Doi ochelari de stradă. Doi ochelari de soare.
-Două ceasuri, cu brățară albă și galbenă.

Pe drum: fustă-pantalon, top bumbac, cardigan, cizme neopren, puffer. All black. Eșarfă colorată, la fel și gențile. Toate, mai puțin haina cu puf, merg purtate și acolo, că seara deja e mai răcoare, iar în interior oricum este A/C pe rece.


Dacă mă găndesc bine, cred că aș putea să fac mai multe combinații decât zilele pe care le stau, schimbând doar un element, fie pantofii, fie bluza, fie fusta/pantalonii.

Însă știu sigur că o să mi se mai agațe de mână cîte ceva, mai ales dacă prind vreo reducere masivă. La parfumuri știu că n-o să rezist. Nici la COS, dacă e reducere mare. Nici la ochelari. Pantofi…oh… La Cole Haan, desigur, unde au cei mai comozi pantofi sport, de când i-am descoperit, arareori am mai purtat altceva.

Cosmeticalele sunt și ele alese isteț: deodorantul, crema de față, am pus din cele care mai au puțin, ca să nu le mai car înapoi. Știind că o să-mi cumpăr parfum și că, întotdeauna, ce-i nou se cere purtat, am luat doar două miniaturi din parfumurile mele, să am până la o nouă achiziție. Mărunțișuri de astea, dischete, pastă de dinți, apă micelară, acetonă, sampon, îmi cumpăr de acolo, mi-am luat doar pentru căteva zile. Doar nu mă duc în deșert 😀


Una peste alta, am vrut să vă arăt că se poate călători cu lucruri puține. Bine, eu nici nu sunt genul care să care după ea jumătate de casă, doar ca să fie „instagramabilă”. Am învățat să trăiesc simplu și eficient.

Oricum, în vremurile astea, că pleci o zi sau douăzeci, tot trebuie să pui: laptop, încărcătoare, baterii externe, telefoane de back-up…

Sper să vă fie de folos ce-am scris mai sus, în următoarele călătorii 🙂

#askofelia #flydubai

2 Comments

Add Yours
 1. 1
  Iuliana Sosu

  Mă bucur că ai scris articolul ăsta!
  Anul acesta am plecat în Bulgaria, cu 2 copii, soț și m-am luat și pe mine – 7 nopți, 9 zile. Cu un singur geamantan în care am pus tot-tot-tot! Și rucsacul meu unde am pus laptotpul, cărțile, portofelul, 2 sticle cu apă, un tricou de fiecare copchil (se știe că uneori trebuie să acționezi rapid!) și încărcătoarele. Atât!
  Și mă uitam la familiile care veneau la cazare (sau plecau) cu câte un troler de bucată + marele geamantan cărat de către un bărbat transpirat și ofticat.
  Uite-așa mi-am păstrat bărbatul uscat și bine-dispus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *