After Valentine’s Day

Poate sunt eu greșită.
Ori poate mi se trage de la trăitul, douăzeci de ani, într-o țară în care majoritari erau expatriații din toate șările, de toate religiile si crezurile, de toate culorile pielii, din toate combinațiile de cetațenie într-o familie. Asta mi-a oferit ocazia să aniversăm din toate culturile și obiceiurile câte ceva.
Poate de aceea mă gândesc ce frumos este cînd oamenii se folosesc de orice prilej pentru a omagia ceva.
Vreau să vă spun părerea mea.

Valentines este despre cardurile pe care le scriau copiii pentru „best friend”; pentru o soră, un frate, pentru cineva din familie, nu neaparat mama; sau chiar pentru un profesor favorit. Uneori, profesorul care a primit un Valenines am fost chiar eu.

Valentines este și să găsești pe desk o floare și bomboane ”to make you sweeter today”

Valentines este și asta:


Valentines este despre cafeaua băută din cana lui, cea cu logo-ul firmei la care lucra.

Valentines este despre abonamentul primit cadou de la o prietenă care te îndrăgește și căreia îi pasă de tine și care se bucură pentru felul în care știi să te bucur de bucuriile pe care ți le face.

Valentines este și despre prietena care vine la tine cu portocale. ”Pentru că știu că nu ai voie să cari”. Și dulceață de aia de casă, din afine care-ți amintesc de stagiatura de la Putna.

Valentines este și despre carnetul de poșetă, cumpărat tocmai din Stanbul, pentru că este cu Micul Prinț.

Valentines înseamnă și să asculți un CD cu muzică frumoasă, primit în dar, fiindcă cineva s-a gândit că ți-ar plăcea. Și un autograf obținut pentru tine, știind că ți-l dorești. Dar și un Dicționar de colecție.

Valentines sunt cărți primite pentru că cineva și-a dat seama că nu le poți cumpăra pe toate, oricât de mult ai vrea.

Valentines este și când ți-e dor de prietena ta și de serile voastre cu cartofi „vrajiți” (că n-ai altceva de încropit) și povești, și-ți faci o porție dublă și e ca și cum ași fi împreună.

Valentines este și când îți pui la lavoar un săpun parfumat, doar așa, ca să ai o stare mai bună. Și să te parfumezi și să te îmbraci frumușel, chiar dacă nu ieși din casă. Doar așa, pentru tine.

Valentines este și când te scoate o prietenă la teatru de improvizație, chiar dacă tu aveai zi de concert la filarmonică. Pentru că erai tristă și la teatru cu Trupa Idiot ai râs de-ai răgușit și ați avut o seară veselă.

Valentines inseamnă și să găsești în clanța ușii, atunci când ajungi acasă, așa. De la o prietenă care prinsese din zbor că ti-a plăcut bereta ei. Iar acum ai și tu. Și flori.Valentines Day nu este numai despre amorezati, ci și despre a spune de ce-ți este drag un coleg; sau despre ce-i place mai mult unui copil la scoala, sau la tine, sau la cei din jur.
Valentinese este despre iubire în toate sensurile ei și despre grijă, aceasta fiind, de fapt inclusă implicit în prima, nu doar despre dragostea în cupluri.
Valentines este despre a nu rata ocazia de a spune ceva frumos cuiva, arătându-i apreciere.

Este despre faptul că de cateva zile citesc noian de miștouri că NU trebuie să sărbatoresc Valentines.

1 Comment

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *