59, ultima oară

Este ultima oră din ultima oară când mai am 59 de ani.
Și mă gandeam iar, a multa oară, căîncrederea în sine este însuși motorul oricărei isprăvi personale. De aceea există riscul ca timiditatea excesivă, retragerea plină de bun-simț în fața provocărilor, punerea permanentă în cumpănă a propriei tale persoane, să termine prin a te livra unui “prea tarziu”, exact în clipa în care ai ajuns să înțelegi că ești făcut dintr-un aluat foarte bun.
E prea târziu. Prea târziu ca să te mai scoli în picioare și să te așezi pe ceea ce de mult ar fi trebuit să insemne “drumul tău”. Iar daca l-ai întrezărit, nu mai are cine să-l parcurgă.
Combustibilul- încrederea în tine- a venit când mașinăria care ești s-a-nvechit, când nu mai raspunde comenzilor pe care ai vrea să i le dai.

15 Comments

Add Yours
 1. 1
  Gabriela

  La mulți ani fericiți, Lady O.
  Nu am lăsat comentarii până acum. Dar vreau să afli de ziua ta, că lași cuvinte – emoții, întipărite pe suflet. Să nu uiți asta…

 2. 8
  Elena-Brândușa Steiciuc

  La mulți ani, dragă Ofelia! Ești, într-adevăr, o LADY și așa te-am perceput de acum doi ani, când ne-am intersectat la Ziua Franței, în iulie 2018.
  Am fost realmente astonished când am văzut bunul tău gust vestimentar, parcă erau coborâtă direct din VOGUE! Apoi am apreciat tot ceea ce ai scris.
  Aștept cu interes interviul tău cu Iuliana Marciuc și îți urez să fii o sexygenară plină de același farmec, determinare și înțelepciune!
  Elena-Brândușa Steiciuc

 3. 10
  Gina Laptoiu

  La mulți ani dragă Ofelia! Cu siguranță ne bucurăm și luăm tot ce putem din fiecare an care trece din viața noastră. Pe tine fiecare an te-a îmbogățit sufletește, ai avut un cuvânt potrivit pentru omul potrivit de fiecare dată ( “cuvant” e cam puțin spus,mai degrabă o mângâiere, o sugestie,un sfat,o parere…care chiar a contat). Cumva,la tine se pare că timpul e nemăsurabil,trecerea lui e generoasă pentru că rămâi atât de frumoasă…Ai atât de mult loc în inima ta mare,pentru toți prietenii tăi cuvântători și necuvântători. Îți doresc să nu te schimbi deloc,să te bucure diminețile cu ceașca de cafea,răsăritul și apusul,muzica si anotimpurile și nu în cele din urmă, imaginea din oglindă cu care ne surprinzi mereu elegantă, echipată pentru orice situație, gata să îți plimbi pașii pe strazile Iașiului…❤

 4. 12
  Maria

  La Mulți Ani în sănătate, Ofelia!!
  Cât despre îndemnul tău, e de mult bun simț și realist! Din păcate, însă, el este legat de aspecte importante din trecutul nostru afectiv. Ia timp, curaj și cunoaștere de sine pentru a ne da seama cine suntem și a ne repara încrederea în sine, dar da, merită!
  Te îmbrățișez cu drag!

 5. 13
  Mariana

  Mulți ani plini de determinare si motivație interioară, daca ai visuri ( nu la cheie) ci in suflet, nu ezita sa le urmezi. Niciodată nu e prea târziu! Eu mai am câteva luni în urmă ta, deci esti deschizatoare de orizonturi si te voi urmări ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *